Besöka Cortona

Cortona brukar kallas italiens centrum. Det är ett resmål för dig som älskar kultur, historia, konst och att upptäcka. Cortona är en stad på Arezzo, i Toscana, Italien. Det är den mest vackra och konstnärliga staden i Val di Chiana efter Arezzo. Det var ursprungligen en umbrisk stad, den besegrades och expanderades av ettruskierna, som kallade den för Curtun. Mitt i 600-talet f.Kr. gick det till den etruskerna. Cortona blev på lång sikt en romersk stad under namnet Corito. I de sista striderna i det gotiska kriget som varade mellan 535-554 förstördes stora delar av Cortona.

Cortona förvandlades till en Ghibellinsk stadsstat i det trettonde århundradet, med egna pengar. Från 1325 till 1409 administrerade familjen Ranieri-Casali effektivt staden. I kölvattnet av att de besegras av Ladislaus i Neapel i 1409, såldes Cortona till Medici år 1411. År 1737 upphörde den ledande grenen av Medici-linjen och Cortona gick under specialisthuset i Lorraine. Efter italienska självständighetskriget, inklusive Toscana-Cortona, visade sig vara en del av Konungariket Italien.

Cortona är även känt för sin goda mat. Italiensk mat har skapat under hundratals år.  Genom hundratals år har grannområden, framstående kulinariska experter, politisk förändring och uppenbarelsen av den Nya Världen påverkat dess framsteg.Trots det faktum att nationen som kallas Italien inte gick med förrän nittonde århundradet, kan maten påstå spårbara rötter så långt tillbaka som 400 f.Kr. Näring och kultur var kritiskt då, vilket bör vara uppenbart från kokboken Apicius som går tillbaka till 100 f.Kr. Italiensk näring började formas efter det romerska rikets fall, när olika stadsgemenskaper började diskreta och forma sina egna speciella tullar.  Till exempel är norra Italien känd för sina risottos, nationens fokal / centrum är känd för sin tortellini och södern är populär för sina pizzor och spaghetti. Olika slags bröd och pasta gjordes, och det var en mängd olika matlagningsstrategier och planering. Nationen var del.  Cortona är även känd som den staden där det är enklast att få >körkort. Det kanske inte är aktuellt för dig att ta körkort utomlands. Även om det är enkelt att ta körkort i cortona så är det lite svårare som svensk i och med språkbarriärer och kulturella skillnader.  För dig rekommenderar vi snarare att du tar en intensiv kurs i körkort i stockholm. Med en intensivkurs så går det väldigt mycket snabbare jämförelsevis med att sprida ut det över en längre period. Även om priset kan vara avskräckande så är det faktiskt mycket billigare än att ta en massa lektioner över längre perioder. Ekonomiskt och tidsmässigt är det värt det. Ifall du bor i stockholm så rekommenderar vi verkligen att du kollar in det.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *