Los Angeles

Los Angeles

Los Angeles är visserligen kanske inte ett särskilt glömt turistmål. Men staden bjuder på så mycket att göra att det finns sevärdheter som många turister glömmer i bort i skuggan av till exempel Universal Studios och The Walk of Fame. Staden har nästan lika många invånare som Sverige och det finns således en hel del att utforska. Här bjuder vi dig på tips på vad du kan göra om du är i staden. 

Musuem of Jurassic Technology

Tvärtemot vad man kan tro har det här inget med filmerna Jurassic Park att göra. Snarare är det fakta – och inte fiktion (även om dinosaurierna visserligen fanns på riktigt) som du kan uppleva här. Det här museet kan liknas vid Tom Tits, fast större och med fler höjda ögonbryn. Här ser du och lär dig saker du inte trodde var möjliga. Hit kan kan du för att se en fladdermus flyga genom väggar och pytte-pytte små, små men otroligt vackra skulpturer gjorda av konstnärer som är fantastiskt stadiga på handen.

Guitar Center

Guitar Center är världens största återförsäljare av musikinstrument. Även om du inte är musikintresserad själv kan det här vara värt ett besök. Att köpa hem en gitarr är kanske svårt, om du inte har en väldigt stor resväska eller också köper ett gitarrfodral, men något lättare som plektrum eller gitarrhängare kan du säkert få med dig hem. I den här affären har många musikstjärnor gått i genom tiderna. Gå in och fascineras av stämningen och de många instrument som finns på väggarna. Kanske får du inspiration till att börja spela gitarr? Eller varför inte trummor, bas eller keyboard?

Towers of strength

Redan på 1920-talet började italienaren Simon Rodia att bygga dessa dystopiska torn av metall från skrottippen. Han började sedan, över tre decenniers tid, att smycka dem med allt från 7-Up flaskor till snäckor och riktiga juveler. Värt ett besök.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *